Liike on lääkettä aivoillekin

Aivojumppa3 netti

 

https://www.selanne-lehti.fi/uutinen/561093

Aivojumppa ja sointukylpy yhdessä vahvistivat voimavaroja

Anitta Oertel
Pyhäjärvi
Aivojumppaan ja sointukylpyyn osallistuvat naiset asettuvat aivojumppaohjaajien Johanna Ikosen ja Anu Mustaparran kanssa ympyrään, jumppamatoilleen niin, että paljaat varpaat osoittavat keskelle. Jokaisella on vieressään pieni tyyny, peitto ja vesipullo.
- Vesi kuljettaa tietoa. Voitte juoda aina kun siltä tuntuu, kuunnelkaa itseänne, kehottaa Anu Mustaparta.
Touch for Health kouluttajaksi 2015 valmistunut Anu jatkaa, että aivojumppa (Brain Gym ®) on oppimiskinesiologian keskeinen menetelmä ja että kinesiologia-termi tulee sanoista kine=liike ja logia=oppi. Touch for Health (THT) -menetelmä, johon illan aivojumppatuokiokin perustuu, on puolestaan maailman eniten käytetty kinesiologian muoto.
- Touch for Health on vaihtoehtoista ja täydentävää hoitoa, kinesiologiaa, joka hyödyntää manuaalista lihaspalautetta, Anu selventää.

Tammikuun hyvinvointi-illan teemana oli juurevuus. Tavoitteellisten ja tiettyjen tarkkaan tutkittujen liikkeiden avulla oli tarkoitus löytää omat vahvat juuret, olla kuin vankkarunkoinen puu, jonka oksat saavat heilua.
- Nämä aivojumpan liikkeet vapauttavat ja vahvistavat sekä luovat uusia hermoratayhteyksiä aivojen eri osien sekä aivojen ja kehon eri osien välillä, Anu Mustaparta kertoi.
Illan aluksi jokainen sai vetää itselleen kasasta kortin, jossa luki jokin tavoiteltava asia. Itselleni tuli lause: Vaali hetkeä. Ennen liikeharjoituksia oma kehoni lähti menemään voimakkaasti eteenpäin. Harjoitusten päätteeksi kehoni vei minua enemmän oikealle. Anu kertoi tämän merkitsevän tekemiseen tarttumista.
Aivojumppa oli helppoa! Liikkeet olivat pehmeitä ja miellyttäviä, ja pienessä ajassa oppi paljon uutta omasta kehosta, kuten että aivonapit sijaitsevat solisluiden alla. Niitä hieromalla aloitettiin neljän liikkeen VIRE-sarja (V=vesi, I=idea- eli aivonapit), R=ristikäynti ja E=energiakahdeksikko).
- VIRE-sarjalla on hyvä aloittaa päivän touhut tai juuri tällainen ohjattu tilaisuus, Anu totesi.
Tämän jälkeen tuli vielä monta aivojumppaliikettä lisää ennen rentouttavaa sointukylpyä, jota varten kääriydyttiin peittoon ja vedettiin villasukat jalkoihin.
Johanna Ikonen, joka on sekä koulutettu hieroja ja urheiluhieroja että aivojumppaohjaaja ja äänimaljahoitaja, kertoi, että äänimaljahoidon kautta on mahdollisuus löytää tasapaino omassa kehossa ja mielessä. Se kaikki perustuu resonanssiin eli myötävärähtelyyn ja ääniaaltoihin. Värähtely etenee kehon nesteessä. Äänivärähtelyt saavuttavat alueet mihin hierojan sormet eivät yllä.
- Äänimaljahoito eli sointukylpy sopii moneen käyttötarkoitukseen: kun kaipaa rauhoittumista, on stressaantunut tai ahdistunut. Se auttaa myös unettomuuteen ja jännitystilojen purkuun ja lihaskireyksien poistoon.
Kun Johanna kumautteli kahdeksaa eri metallia sisältäviä erikokoisia Tiibetin äänimaljoja, soivat maljat eri tavalla kunkin kohdalla. Lämpö nousi pian päästä varpaisiin. Sointukylpy vei syvään rentoutumistilaan. Hengitys syveni ja voimavarat tuntuivat vahvistuvan. Aivot, mieli ja keho kiittävät.

Anitta Oertel

IMG 20180617 WA0002

Anitta Oertel

Yhteystiedot

Anitta Oertel
040 7617 388
Lähetä sähköpostia
Lähetä viesti