Kyyti kirjastolle on tarpeellinen

Aluelehti Selänne 8.2.2019

Anitta Oertel

Pyhäjärvi

Kirjastokyyti3

Pyhäjärven Namo tarjoaa kyytiläisille tiistaisin kahvit ja leivonnaiset Pikku-mummon kirjasto-kahvilassa alakerran aulassa.

 

Pyhäjärven väliaikaiseen kirjastoon, entisen ammattikoulun tiloihin, järjestettiin tiistaina kaupungin toimesta maksuton linja-autokyyditys jo viidettä kertaa. Kyytiläisiä on ollut eri kertoina viidestä kahteentoista.
Runebergin päivänä Tenhusen Liikenteen minibussin kyytiin nousi kuusi asiakasta. He kaikki tunnustautuivat kirjaston vakioasiakkaiksi.
Tiistaikyyditykset vanhalta kirjastolta uudelle ovat pelastaneet monen, varsinkin vanhemman asukkaan talvipäivät. Matti Määttä esimerkiksi kertoo, että on onnistunut joka kerta pääsemään kyydillä, muuten ei kirjastoon meno kävellen onnistuisi. Hän on aina ollut ahkera kirjastossa kävijä.
- Ennen tietysti kävin useammin, päivittäin tein tikusta asiaa.
Hän tähdentää, että kyyditys on erittäin tarpeellinen.
- Muuten tilanne on kerta kaikkiaan huonompi nyt. Kirjaston ei pitäisi olla näin sivulla vaan keskellä toimintaa. Hyväksi ei voi sanoa, Määttä arvostelee.
Tunti vierähti nopeasti, mutta aikaa jäi vielä jutustelulle ja kahvittelulle. Kahvit ja leivonnaiset nautitaan tiistaisin kyytien välissä Namon Pikku-mummon kirjasto-kahvilassa alakerran aulassa.
Kirjaston vakiokävijä Marja-Leena Saaranen toteaa, että tunti riittää lainaamiseen ja kyytiä odotellessa voi vielä lukea vaikkapa lehtiä. Saarasen mukaan lähti tällä kertaa yksi kirja.
- Sen ehtii lukea viikossa, hän arvelee.
Matti Määtän tavoin myös Marja-Leena Saaranen sekä Anna-Maija Penttilä kävivät vanhassa kirjastossa useammin. Penttilä kertoo lainaavansa nyt enemmän kerralla. Myös uusintoja tulee tehtyä, mutta aina se ei ole mahdollista. Varauksia Penttisen ensi viikolla laina-aikansa umpeen menevälle kirjalle oli nimittäin jo kaksi.
Kirjasto teollisuusalueella on vain väliaikainen ilmiö. Pyhäjärven kaupunginhallitus on asettanut 26.11.2018 kirjasto- ja monitoimitalon tarvekartoitustyöryhmän, jonka tarkoituksena on selvittää paikkakunnan tarpeet kirjastopalveluiden lisäksi myös kulttuurin ja liikunnan toimitiloille.
Marja-Leena Saarasen ja Anna-Maija Penttilän mielestä hyvä paikka uudelle toimitilalle voisi olla purkutuomion saaneen Urheilutalo Pohdin tontti.
- Se on keskeisellä paikalla, koulutkin lähellä, pohtivat Saaranen ja Penttinen.
Kirjastovirkailija Tarja Komu ja kulttuurisihteeri Eila Rajala väläyttävät paikaksi kaupungintalon viereistä tyhjää tonttia. Sekin on hyvin keskeisellä paikalla.
Kyyditykset kirjastolle jatkuvat näillä näkymin maaliskuun loppuun asti tiistaisin eli 5., 12., 19., ja 26. päivinä. Lähtö on Keskuskoulun pihalta kello 10 ja paluukyyti samaan paikkaan kirjastolta kello 11.

Anitta Oertel

IMG 20180617 WA0002

Anitta Oertel

Yhteystiedot

Anitta Oertel
040 7617 388
Lähetä sähköpostia
Lähetä viesti