Alpo Aaltokosken liikekieli koskettaa

Iisalmen Sanomat 21.12.2008


- Pidän Alpo Aaltokosken liikekielestä. Se on sulavaa, pehmeää ja virtaavaa, sanoo pyhäjärvinen, nykyään Vantaalla asuva Jenni Vesterinen (24).

Hän mainitsee myös Aaltokosken hyvät lämmittelyt, joista on helppo lähteä liikkeeseen mukaan. Aaltokosken liikekieli on koskettavaa. Hän paneutuu myös syvästi toisen tuottamaan materiaaliin.

Teatterikorkeakoulussa opiskeleva, Savonia AMK:n musiikki- ja tanssiakatemiasta tanssinopettajaksi keväällä valmistunut Jenni Vesterinen osallistuu yhdessä seitsemän muun vastavalmistuneen tanssin ammattilaisen, tanssin opiskelijan tai tanssia pitkään harrastaneen nuoren kanssa koreografi ja tanssitaiteilija Alpo Aaltokosken valmistamaan tanssiteokseen.

”Askelia jokivarsilla” -työnimeä kantavan teoksen tuottaa Jokilaaksojen Tanssitaiteen Tuki ry ja Kurjenpolvet ry. Teosta tullaan esittämään useilla eri paikkakunnilla, lähinnä opiskelijoiden koti- ja opiskelupaikkakunnilla.

Teoksessa tanssivat Jenni Vesterisen lisäksi tanssinopettaja ja opiskelija Tiina Pistemaa Oulaisista, Outokummussa tanssitaidetta opiskeleva Riina Hautakangas Haapajärveltä, Karjaalla tanssia opiskeleva Edla Puoskari Kalajoelta, Kuopion musiikkilukion tanssilinjan oppilaat Noora Oertel Pyhäjärveltä ja Arttu Wäänänen Kajaanista, Tanssiopisto Uusikuun oppilaat Johanna Lomu Oulaisista ja Päivi-Mirjam Laukkanen Haapajärveltä.

Aaltokoski toteaa ryhmän olevan kivan, innokkaan ja lahjakkaan.

- Useista tullaan vielä kuulemaan valtakunnan tasolla, kiittelee Aaltokoski.

Viisivuotisen taiteilijaprofessuurinsa syksyllä päättänyt, monipuolisesti tanssin eteen töitä tehnyt Aaltokoski katsoo hyvillä mielin menneeseen. Professuuri on antanut mahdollisuuden edistää asioita ja viedä tanssia eteenpäin.

Pitkään hän on puhunut tanssitaiteen tasavertaistamisen puolesta. Nyt asia etenee valtakunnallisessa strategiatyöryhmässä. Samoin etenee hyvässä prosessissa Tanssintalon saaminen Helsinkiin.

Aaltokoski toteaa, että tanssitaiteesta on tehty tähän asti vain vähän kirjoja, mutta pian ilmestyy 32 koreografista kertova kirja, joka on tarkoitettu kaikille.

Alpo Aaltokoski täytti syksyllä 50 vuotta. Tahti ei ole yhtään hiljentynyt, ja keväästä on odotettavissa kiireinen. Varsinkin ulkomaan repertuaarikeikkoja on paljon luvassa, Saksaan Stuttgartiin ja Hannoverin lähelle sekä Pariisiin, Norjaan ja Espanjaan. Vain kaksi vapaata viikonloppua on tiedossa. Aaltokoski ei kuitenkaan stressaannu kiireisestä aikataulusta, kun saa tehdä juuri sitä mitä haluaa.

- Elämä kulkee sykleittäin. Nyt on näköjään ulkomaiden vuoro.

Alpo Aaltokoski on syntynyt Pyhäjärvellä ja toiminut muun muassa Täydenkuun Tanssit -festivaalin taiteellisena johtajana 1995-1998.

IMG 20180617 WA0002

Anitta Oertel

Anitta Oertel

Yhteystiedot

Anitta Oertel
040 7617 388
Lähetä sähköpostia
Lähetä viesti