Piispa Wille Riekkinen tarkastuskäynnillä

Piispantarkastus alkoi Pyhäjärvellä koululaisten kyselytunnilla

Ovatko piispat rikkaita?

Keskipohjanmaa 26.2.2011

Anitta Oertel

Pyhäjärvi

Pyhäjärven alakoululaiset pistivät eilen pääkirkossa Kuopion hiippakunnan piispa Wille Riekkisen kiperien kysymysten äärelle heti piispantarkastuksen aloitushartauksen jälkeen.  Piispa Riekkinen sai vastata ensimmäisen ja kuudennen luokan oppilaita askarruttaviin kysymyksiin siitä, ovatko piispat rikkaita, mitä piispa-nimi tarkoittaa, jaksoiko piispa kuunnella papin puhetta, mihin kirkkoa tarvitaan ja veisikö hän alttaritaulun kotiinsa.

- Piispa-nimi tarkoittaa vähän samaa kuin päällepäsmäri. Piispat eivät ole rikkaita, mutta hyvinvoipia, selvitti Riekkinen.

Pyhäjärven kirkkoherra Mirva Aholan puhetta karismaattinen piispa Riekkinen kehui taitavasti laadituksi ja selkeäksi, sellaiseksi, josta mieli avartui.

- Kertomuksella aloitettu puhe tempaisi mukaansa, ja kirkkoherralla oli taito puhua ymmärrettävästi ja tilanteeseen sopivasti. Jos lapsi ymmärtää, niin aikuisellakin on toivoa, sanoi Riekkinen.

Ahola kertoi pojasta, joka kysyi äidiltään, mikä paikka kirkko oikein oli. Pojan mielestä kirkko oli kuninkaan koti.

Kirkkoa tarvitaan piispa Wille Riekkisen mukaan siihen, että valtakunnan etäpäät saadaan aktivoitua. Koululaisia hän kehotti noudattamaan kolmioperiaatetta eli harrastamaan liikuntaa, lukemaan läksyt ja rukoilemaan.

- Käsien ristiin paneminen on maailman vanhin kännykkämalli, eikä siitä tule edes laskua, sanoi Riekkinen vertauskuvallisesti.

Piispa Riekkinen tapasi seurueensa, pappisasessori Mika Riikosen, hiippakuntasihteeri Aulikki Mäkisen, lääninrovasti Jukka Koivusalon ja notaari Marja-Sisko Aallon kanssa perjantaina myös seurakunnan vapaaehtoisia työntekijöitä Lähimmäisen kammarissa.

Ohjelmassa oli lisäksi neuvottelu kaupungin edustajien kanssa, tutustuminen Pyhäsalmen kaivokseen ja illanvietto Honkavuoren Hiisituvalla. Tänään seurueen ohjelmaan kuuluu neuvotteluita työntekijöiden ja luottamushenkilöiden kanssa. Tarkastus päättyy sunnuntaina piispanmessuun ja yleiseen piispantarkastukseen pääkirkossa.

Edellinen piispantarkastus toimitettiin Pyhäjärvellä vuonna 1999.

Anitta Oertel

IMG 20180617 WA0002

Anitta Oertel

Yhteystiedot

Anitta Oertel
040 7617 388
Lähetä sähköpostia
Lähetä viesti